Stad

Wie wil dit nou niet: een vervallen woonboot voor 'maar' een half miljoen euro

3 december 2019, 15.12 uur · Aangepast 4 december 2019, 15.59 uur · Door Redactie

Dat de huizenprijzen in de stad de pan uit rijzen weet elke Amsterdammer. Maar soms staan er op Funda aanbiedingen die op het eerste oog wel heel bijzonder lijken. Zo stuitten we vandaag op een behoorlijk gedateerde woonboot voor 'slechts' 469.000 euro.

Ondanks de hoge prijs, zijn luxes als een strakke keuken of een aparte slaapkamer niet bij de woonboot inbegrepen. Ook een gewit plafond of weggewerkte kabels ontbreken. 'Toegegeven, het woonschip is aan vervanging toe...', schrijft de verkoper dan ook in de advertentie. Desondanks zou er sprake zijn van een 'once in a lifetime opportunity'. De boot ligt immers op het Prinseneiland.

Voor wie deze centrale locatie doorslaggevend is, zijn er nog wel wat obstakels. Zo is het niet eenvoudig om de benodigde 469.000 euro te verzamelen. 'Gezien de staat waarin het woonschip verkeert, is een financiering hierop niet mogelijk', meldt de verkoper. 

'Een van de beste locaties van Amsterdam'

'Bij de prijs is zowel een woon- als een bedrijfsvergunning ingegrepen. Dat is lang niet altijd het geval', legt een makelaar van Kok Woonbotenmakelaar uit waarom de prijs volgens hem niet te hoog is. 'Bovendien mag je het schip vervangen en koop je in principe de rechten op de ligplaats van 120 m2.'

Dat houdt in dat je het schip mag vervangen door een ander schip, zolang de gemeente daar een vergunning voor verleent. 'Tot slot gaat het om een plekje op het Prinseneiland. Dat is echt een van de beste locaties van Amsterdam', zegt de makelaar tot slot.