112

Ondernemers moedeloos na zoveelste overval Lambertus Zijlplein: 'Het is vreselijk'

4 december 2019, 10.03 uur · Aangepast 4 december 2019, 18.01 uur · Door Redactie

Whatsapp

Vanochtend was het wéér raak op het Lambertusplein. De gewapende overval die rond openingstijd werd gepleegd is het zoveelste incident op het plein. Ondernemers worden er moedeloos van. 

De dader dreigde volgens omstanders met een pistool, hij is na de overval gevlucht. Er is nog steeds niemand opgepakt. 'Het is vreselijk, schering en inslag. Het gebeurt overval, maar dit plein is heel erg', zegt een medewerkster van een winkel.

Volgens een groenteboer slaan overvallers vooral toe tijdens wintermaanden, meestal rond openings- en sluitingstijd . 'Het gebeurt aan het eind van het jaar, telkens rond dezelfde tijden.'

Onveilig

Op het plein vonden de afgelopen jaren al veel overvallen plaats. De Kruidvat is al meerdere keren overvallen.  Mede daarom is er in 2015 besloten om cameratoezicht in te stellen, maar dat lijkt criminelen nauwelijks af te schrikken. Onder winkeliers heerst geen veilig gevoel. 

'Als ik alleen in de winkel ben in de avonduren is niet verstandig om nog lang open te blijven, denk ik', vertelt de groenteboer die uit veiligheidsoverwegingen overweegt zijn zaak dagelijks eerder te sluiten. 

Verdachte

De politie is nog steeds op zoek naar de dader. Hij heeft volgens volgens het signalement een licht getinte huidskleur en draagt een zwarte pet. Hij had een zwarte broek, een witte jas en zwart-witte (sport)schoenen aan.

Getuigen of mensen met mogelijk waardevolle informatie worden verzocht zo snel mogleijk contact op te nemen met de politie.

AT5

Whatsapp