112

NL
V

Gewapende overval op drogisterij Duivendrecht vastgelegd op beeld

4 december 2019, 14.34 uur · Aangepast 4 december 2019, 16.15 uur · Door Redactie

De politie is op zoek naar een - waarschijnlijk minderjarige - jongen die op 30 oktober een drogist op het Dorpsplein in Duivendrecht heeft overvallen. De verdachte had een groot mes bij zich, waarmee hij een medewerker heeft bedreigd. De overval is vastgelegd op beeld. 

AT5

Slenteren

De overval vindt plaats op woensdag 30 oktober rond tien voor vijf in de middag. De jonge verdachte gaat niet direct de drogisterij binnen; hij  loopt eerst een paar keer heen en weer over het plein. 

Dan besluit hij toch naar binnen te gaan. Wat opvalt, is dat hij ook hier eerst een paar rondjes door de winkel slentert. Als hij bijna ieder gangpad heeft gehad, haalt de verdachte een katoenen tasje tevoorschijn. Al lopend rommelt hij nog wat in het tasje. 

Mes

Dan gaat de verdachte een gangpad in waar één van de medewerkers staat te praten met een klant. De verdachte haalt een groot mes tevoorschijn en bedreigt de medewerker. Dat moment is niet te zien op beeld. Wel is te zien hoe de jongen het mes terug in zijn broekzak stopt terwijl hij met de medewerker naar de kassa loopt. 

Bij de toonbank verzamelt de medewerker de inhoud van de kassa en stopt die in de tas van de overvaller. De verdachte lijkt het niet helemaal te vertrouwen. Om erachter te komen of hij alles heeft gekregen,  controleert hij of de medewerker wel al het geld pakt. Als de verdachte zijn buit binnen heeft en de kassalade leeg is, loopt hij rustig de winkel uit.

Onherkenbaar

De verdachte wordt nu nog onherkenbaar getoond, een bewuste keuze van het Openbaar Ministerie. 'Het tonen van het gezicht van een persoon is een heel ingrijpend opsporingsmiddel, aldus politiewoordvoerder Lex van Liebergen. 'Omdat het waarschijnlijk om een minderjarige verdachte gaat heeft het Openbaar Ministerie (OM) besloten hier terughoudend in te zijn', aldus van Liebergen.  De verdachte krijgt van justitie  één week om zich te melden. Doet hij dit niet,  dan wordt hij alsnog herkenbaar in beeld gebracht. 

Signalement

Doordat de overval is vastgelegd op beeld heeft de politie een signalement kunnen maken. De verdachte is dus mogelijk minderjarig. Hij heeft een slank postuur, een lichte huidskleur en tijdens de overval droeg hij donkere kleding.

De politie roept getuigen die de verdachte herkennen of gezien hebben op zich te melden.

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.