Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Halsema neemt contact op met familie van met uitzetting bedreigde Daniel uit Noord

5 december 2019, 12.38 uur · Aangepast 5 december 2019, 12.56 uur · Door Redactie

Burgemeester Femke Halsema heeft contact opgenomen met de familie van Daniel Buter uit Noord, die op het punt staat om te worden uitgezet naar de Dominicaanse Republiek. De zaak heeft volgens haar woordvoerder haar bijzondere aandacht.

Daniel is geboren en getogen in Noord, maar toch staat hij op het punt om te worden uitgezet naar de Dominicaanse Republiek, waar hij één keer eerder geweest is, als baby. Zijn ouders vertrokken naar het buitenland, waarna Daniel bij zijn oma bleef wonen.

De schrijnende zaak wordt vanmiddag door de gemeenteraad besproken in de commissie Algemene Zaken. Burgemeester Halsema zal daarbij ook diverse vragen van de raadsleden over de kwestie beantwoorden. 'We zoeken momenteel uit hoe de kwestie precies zit', aldus de woordvoerder van de burgemeester. 

Raadsleden 

Niet alleen de burgemeester bekommert zich om de zaak, ook verschillende raadsleden hebben contact met de familie opgenomen. Zo wil GroenLinks-raadslid Femke Roosma opheldering over de kwestie, en zouden ook D66 en ChristenUnie contact hebben opgenomen.

Petitie 

Een petitie om aandacht te vragen voor de situatie van Daniel is inmiddels bijna 14.000 keer ondertekend. 'We zijn er ontzettend druk mee', laat initiatiefnemer Maroua Bensalah weten. 'De aandacht die we hebben gekregen na de uitzending van AT5 is wat we wilden. We hopen dat er snel een oplossing komt.'