Ajax onderuit tegen Willem II: 0-2

6 december 2019, 22.07 uur · Aangepast 6 december 2019, 23.58 uur · Door Redactie

Ajax heeft vanavond sinds lange tijd een wedstijd verloren. Willem II wist in de Johan Cruijff Arena met 0-2 te winnen van de ploeg van Erik ten Hag.

Het was een vermakelijke, maar rommelige wedstrijd. Ajax was grotendeels de bovenliggende partij, maar werd voorin nauwelijks gevaarlijk. Lang en Huntelaar wisten hun stempel niet te drukken en werden uiteindelijk ook gewisseld.

In minuut 42 kwam Ajax op achterstand, nadat Nunnely voor Willem II een strafschop verdiende toen hij door Dest in de zestien onderuit werd gehaald. Ndayishimiye verzilverde de penalty voor de Tilburgers: 0-1.

Voor de tweede keer in een week tijd moest Ajax dus een achterstand zien recht te zetten. De Amsterdammers verhoogden in de eerste 25 minuten het tempo en zette Willem II onder hoge druk, maar de Tilburgers lieten niks door en wisten af en toe knap onder de druk uit te voetballen.

Door de hoge druk lag er veel ruimte achterin, waar Dankerlui namens Willem II in minuut 78 dankbaar gebruik van maakte door de 0-2 langs Onana te schuiven. In het slotakkoord zette de Amsterdammers nog flink aan, maar dit mocht niet baten. Hiermee is Ajax zijn ongeslagen status in de Eredivisie dit seizoen kwijt.