Start van hoofdcontent

Stad

nl

SP voert actie tegen nieuwe tarieven OV: 'Rot op met je prijsverhoging'

7 december 2019, 20.21 uur
Door Redactie · Foto: SP Amsterdam

Met posters op elektriciteitskastjes en peperbussen voert de SP actie tegen de aangekondigde prijsstijging van een rit met het openbaar vervoer.

Ritten worden vanaf 2020 zeker 2,2 procent duurder. De prijsverhoging zou nodig zijn wegens hogere personeels-, brandstof- en elektriciteitskosten voor de vervoerders, maar de SP is het daar niet mee eens.

Steeds minder geld

'Het GVB krijgt al jaren steeds minder subsidie', laat SP-raadslid Tiers Bakker weten. 'We kunnen niet eindeloos met steeds minder geld, steeds meer reizigers blijven vervoeren. D66-minister Van Veldhoven moet gaan investeren in betaalbaar openbaar vervoer voor iedereen.'

Op de posters staat de tekst 'rot op met je prijsverhoging, het OV is van ons allemaal'. Aankomende dinsdag vergadert de zogenoemde Regioraad van de Vervoerregio, het samenwerkingsband tussen vijftien gemeenten dat voor de nieuwe tarieven heeft gekozen, over de kwestie.

Vragen

De VVD, Forum voor Democratie, DENK, ChristenUnie en Partij van de Ouderen hebben daarnaast schriftelijke vragen aan het stadsbestuur over de prijsverhoging gesteld.

Bakker wil het liefst dat het openbaar vervoer helemaal gratis wordt. In het Salto-programma AmstelPolis ging hij daar vandaag over in discussie met Forum voor Democratie-raadslid Kevin Kreuger.