Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Drie jaar cel voor man die onder invloed van ketamine Luce (35) doodreed

11 december 2019, 13.13 uur · Aangepast 11 december 2019, 15.01 uur · Door Redactie

De man die onder invloed van drugs eind augustus een fietsende vrouw doodreed op de Eerste Oosterparkstraat is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. De man was tijdens de aanrijding onder invloed van ketamine en reed met 89 kilometer per uur in tegengestelde richting op het fietspad. Het 35-jarige slachtoffer, Luce Tchouane, fietste daar en werd aangereden.

Inter Visual Studio / Robby Hiel

Ook krijgt de man een rijverbod van vijf jaar en is hij verplicht zich na zijn celstraf te laten opnemen voor zijn drugsgebruik. Daarnaast moet hij zich aanmelden voor begeleid wonen.

Dodelijk ongeluk

Het ongeval vond plaats op zaterdag 24 augustus. Luce werd die avond rond 20.00 uur van achteren op het fietspad aangereden, ze werd gelanceerd en raakte ernstig gewond. Die nacht overleed ze aan haar verwondingen.

'We hebben twee kinderen van 1 en 6 jaar. Zij zullen nooit hun moeder leren kennen,' zei haar man vorige maand in de rechtbank. 'Zij zal nooit bij bijzondere momenten in hun leven zijn.'

De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Ooggetuigen verklaarden aan de politie dat de automobilist op de Eerste Oosterparkstraat rechtdoor het fietspad op reed. De automobilist werd een paar dagen na het ongeluk aangehouden.