Stad

NL
V

Laatste dag klimaatdemonstratie Schiphol rustig verlopen

15 december 2019, 22.00 uur · Door Redactie

Klimaatactivisten hebben een weekend lang actievoeren op Schiphol afgesloten. In tegenstelling tot gisteren verliep de demonstratie vandaag rustig.

Dat laat de Marechaussee vandaag weten.

Gistermiddag werden er nog tientallen activisten gearresteerd. Dat gebeurde omdat de demonstranten het verbod om binnen te demonstreren negeerden. Vervolgens weigerden ze de hal van Schiphol Plaza te verlaten. 25 actievoerders zijn daarom opgepakt en verhoord, maar later werden ze weer vrijgelaten. 

'Protestival'

Veel van hen waren volgens Dewi Zloch van Greenpeace vandaag weer aanwezig op het 'Protestival' voor de deur van de luchthaven. 'Om met ons te vieren hoe mooi en hoopvol de dag van gisteren was voor het klimaat', zegt Zloch.

Directeur

De demonstranten deden vandaag nog een oproep aan Schiphol-directeur Dick Benschop om zich publiekelijk te komen verantwoorden. Daar gaf Benschop tot teleurstelling van de activisten geen gehoor aan.

Zloch: 'Ik vind dat jammer, maar ik hoop dat hij heeft gezien hoeveel mensen willen dat hij met goed klimaatbeleid komt voor Schiphol en hoeveel mensen het niet acceptabel vinden dat er 40.000 vluchten bijkomen en dat Lelystad Airport open gaat als het aan de luchthaven ligt.'