Stad

NL
V

Vernieuwen riolering Beethovenstraat: 'Ik ruik nog geen vies luchtje'

20 december 2019, 19.20 uur · Door Redactie

Nu de werkzaamheden aan de ventweg in de Beethovenstraat klaar zijn, wordt er gewerkt aan de aanleg van een nieuw riool tussen de Cornelis Dopperkade en de Prinses Irenestraat. Op dit moment worden de laatste damwanden geplaatst op het werkterrein. AT5's Het Verkeer neemt een kijkje. 

AT5

De werkzaamheden worden in verschillende fases opgedeeld. 'Voor de eerste fase zijn we momenteel bezig de laatste damwanden in de grond te drukken,' vertelt projectleider Rinus de Jager. Omdat er twee grote platanen op de Dopperkade staan, wordt in de laatste fase de riolering onder de bestaande situatie geduwd in plaats van gelegd. Op die manier kunnen de bomen op hun plek blijven staan.

Er worden verschillende maatregelen genomen om de geluidsoverlast en de mogelijke schade veroorzaakt door het trillen, zoveel mogelijk te beperken. Zo worden de damwanden geplaatst met zo min mogelijk trillingen. 

Gevolgen voor het verkeer

Voorbijgangers hebben begrip voor de werkzaamheden. 'Ik ruik nog geen vies luchtje, dus dat is goed', grapt een voorbijganger.'Tijdens de werkzaamheden mag het verkeer niet vlak langs het werk rijden. 'De automobilisten rijden gedurende alle werkzaamheden over de trambaan. De fietsers moeten gebruik maken van de parallelweg aan de Beethovenstraat,' vertelt de Jager. 'Er is hier een hele grote ventweg dus het is niet zo vreselijk erg allemaal,' aldus een voorbijganger. Medio juli 2020 zijn de werkzaamheden klaar.