Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Plannen voor grote schermen en feest in Reguliersdwars tijdens Songfestivalweek

23 december 2019, 14.27 uur · Aangepast 23 december 2019, 14.46 uur · Door Redactie

Het Songfestival mag komend jaar dan in Rotterdam gehouden worden, dat betekent niet dat Amsterdam het liedjesfestijn volledig aan zich voorbij laat gaan. Er liggen namelijk vergevorderde plannen om de Reguliersdwarsstraat vanaf 12 mei vijf dagen in het teken te laten staan van het Songfestival.  

Op dinsdag 12 en donderdag 14 mei zijn de halve finales, de grote finale, waar Nederland zich door de winst van dit jaar rechtstreeks voor heeft geplaatst, is op zaterdag 16 mei. Op al die dagen wordt in de Reguliersdwarsstraat een gratis viewing party georganiseerd. De organisatie is van plan de show uit te zenden op grote schermen, waaronder het grootste scherm van de Benelux.

De gemeente heeft 35.000 euro subsidie vrijgemaakt voor de week. Enige voorwaarde is nog dat er een vergunning verleend moet worden, maar de organisatie verwacht dat dit geen problemen gaat opleveren.

Bijzonder en uniek

'We verwachten zo'n zesduizend mensen per avond', vertelt Eward Koning, voorzitter van de ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat, enthousiast aan AT5. ' Vanuit de LHBTI-community en Songfestivalfans kregen we constant de vraag of we iets gingen doen. En toen dachten we: we moeten iets tofs gaan doen. Dit wordt zo bijzonder en zo uniek.'

Ook op de dagen dat er geen viewing parties zijn is het feest in de 'Reguliers'. Zo staat de straat ook op de woensdag en de vrijdag in het teken van het festival. Er wordt dan 'songfestival-entertainment' georganiseerd en er zijn themafeesten.