Ajax

NL
V

Vader Danny reageert op situatie Daley Blind: 'We gaan zien hoe zijn rikketik reageert'

26 december 2019, 13.56 uur · Aangepast 26 december 2019, 16.29 uur · Door Redactie

Danny Blind heeft op Ziggo Sport kort gereageerd op de situatie van zijn zoon Daley. Bij de verdediger van Ajax werd onlangs een ontsteking aan een hartspier geconstateerd. 'Aan de hand van testen zullen we gaan zien hoe zijn rikketik (hart, red.) reageert. Dat zijn normale inspanningstesten in het ziekenhuis, maar daarna ook de trainingen', vertelt Danny.

De Ajax-verdediger is vorige week uitgebreid medisch onderzocht, naar aanleiding van de duizeligheid waar hij tijdens de Champions League wedstrijd Ajax – Valencia kort last van had.

Over het moment tijdens de wedstrijd zegt vader Danny Blind: 'Dat is een moment dat je niet graag wil zien natuurlijk. Daarna is hij uiteraard door de molen gegaan. Hij voelde zich de dagen na dit moment kiplekker. Dat is ook het tegenstrijdige voor hemzelf. Je weet dat er misschien iets niet goed zit, maar je voelt je wel prima. Dat is nog steeds zo. Hij voelt zich prima.'

Op de vraag van de verslaggever of het met de kennis van nu niet gek is dat Blind de wedstrijd tegen Valencia gewoon uitspeelde, zegt Danny: 'Je probeert zaken ook te relativeren. Daar zit vaak ook een andere kant aan, waardoor je gaat relativeren. Hij had een moment en dat had anders kunnen zijn. Maar het is goed afgelopen en hij voelt zich prima. Het leven gaat ook gewoon weer door.'

Artsen

Nadat Ajax bekendmaakte dat Blind een hartspierontsteking had, gaven meerdere medici in de media hun commentaar. 'Ik heb daar wel moeite mee. Als je het dossier niet kent, moet je nooit in de als sfeer komen. Het zijn vaak de figuren die wat lager in de pikorde zitten, die zich geroepen voelen om er wat over te melden', zegt Danny Blind.

Qatar

Bij Blind is vorige week preventief een subcutane ICD geplaatst, een apparaatje dat onder de huid wordt aangebracht en waarmee het hart in de gaten kan worden gehouden. Als gevolg van deze ingreep gaat de 29-jarige international begin januari niet met de selectie op trainingskamp. Hij gaat in Amsterdam verder werken aan zijn herstel.

Wanneer Blind weer aansluit bij de selectie van Ajax is vooralsnog niet duidelijk. Volgens zijn vader wordt de maand januari cruciaal voor de uitslagen van de inspanningstesten van Blind.