Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jonge Floradorpers bouwen vreugdevuur: 'Anders halen ze alleen maar rottigheid uit'

27 december 2019, 18.02 uur · Aangepast 27 december 2019, 18.36 uur · Door Redactie

De kerstdagen zijn voorbij en dat betekent dat de blik alweer naar Oudejaarsavond kan. Zeker in Floradorp, waar druk gebouwd wordt voor het traditionele vreugdevuur. 

'We hebben meer pallets dan vorig jaar', vertelt Patrick van Bronswijk, Floradorper in hart en nieren en al jaren betrokken bij het vreugdevuur. Naast de pallets zijn er ook al 1550 bomen geregeld. Nu moet daar nog een goede vreugdevuur-constructie van worden gebouwd. 

Vandaag werd dat vooral door kinderen gedaan. 'Ja. Ik ben een Floradorper', antwoord er één stellig op de vraag of hij ook gaat helpen met het in brand steken van de pallets. 'Ik heb er zin in, ik mag iets in de fik steken', zegt een ander kind. 

Oliebollen- & Appelflappenmoment

De buurt ziet het goedkeurend toe. 'Is toch leuk voor die kinderen? Laat ze maar lekker bouwen, anders halen ze alleen maar rottigheid uit op straat', zegt een man. 'Ze moeten toch ook leren hoe ze arbotechnisch een berg bouwen?', zegt Patrick. 'Het worden mooie hutjes.'

Hoewel er dus al veel kerstbomen onderweg zijn, mogen mensen altijd nog nieuwe bomen komen brengen. 'De 31e hebben we een 'Oliebollen- & Appelflappenmoment', zegt Patrick. 'In buurthuis Het Anker kun je dan je boom komen brengen en kun je een oliebolletje krijgen. Kom vooral gezellig langs.'