Start van hoofdcontent

112

NL
V

Bombrief bij Okura Hotel, EOD doet onderzoek

3 januari 2020, 09.10 uur · Aangepast 3 januari 2020, 10.23 uur · Door Redactie

De politie is vanmorgen uitgerukt voor een vermoedelijke bombrief in het Okura Hotel in de Ferdinand Bolstraat in Zuid. De brief ziet er net zo uit als de eerder deze week bezorgde bombrieven.

Personeel van het hotel heeft rond 8.45 uur de politie gebeld nadat er een verdachte brief was binnengekomen. Een explosievenverkenner van de politie heeft de brief eerst bekeken. Daarna is besloten de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) in te schakelen. Leden van de EOD kwamen onder begeleiding van motoragenten aan.

Meerdere bombrieven

Gisteren werd bekend dat er de afgelopen dagen meerdere bombrieven zijn bezorgd. Dat gebeurde bij een tankstation en een hotel in Amsterdam, bij een garage in Rotterdam en bij  een makelaarskantoor in Utrecht.

De explosieven in de brieven zijn niet afgegaan, maar hadden volgens de politie zeer zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken. De recherche houdt er ernstig rekening mee dat de brieven van een en dezelfde afzender afkomstig zijn.

CIB

Op de brieven stond als afzender het CIB (Centraal Invorderings Bureau) in Rotterdam vermeld. Op het hoofdkantoor van het CIB zelf is gisteren ook een verdachte brief aangetroffen.

Ook dit keer staat het CIB als afzender vermeld. 'We gaan er vanuit dat het echt een bom is', zegt een politiewoordvoerder tegen AT5. 'Het heeft letterlijk alle kenmerken van de brieven die de afgelopen dagen gestuurd zijn.'

Niet ontruimd

De brief is in de postkamer gevonden en is niet opengemaakt. Het hotel hoeft niet te worden ontruimd. Wel is uit voorzorg een ambulance opgeroepen.

Rond 10.15 uur is er een EOD'er in een bompak het hotel in gelopen.