Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Zo ziet de bombrief eruit

3 januari 2020, 15.06 uur · Door Redactie

De politie heeft een afbeelding gedeeld van een van de bombrieven die eerder deze week werden verstuurd. Hiermee moet duidelijk worden welke kenmerken zo'n gevaarlijke brief heeft. 

Eén van de eerder onderschepte brieven - Politie Amsterdam

Gisteren werd bekend dat er de afgelopen dagen meerdere bombrieven zijn bezorgd. Dat gebeurde bij een tankstation en een hotel in Amsterdam, bij een garage in Rotterdam en bij  een makelaarskantoor in Utrecht.

Afzender CIB

Vanochtend was het opnieuw raak. De politie rukte uit voor een bombrief in het Okura Hotel, waarvan het explosief inmiddels onklaar is gemaakt.

De brief zag er net zo uit als de eerder deze week bezorgde bombrieven. Zo stond op elke brief als afzender het CIB (Centraal Invorderings Bureau) in Rotterdam vermeld.

Ook op het hoofdkantoor van het CIB zelf werd een verdachte brief aangetroffen. Deze bleek eigenlijk bedoeld te zijn voor een bedrijf in Maastricht. 

Schade

Via een postsorteercentrum kwam de bombrief terecht bij de 'afzender': het CIB. De brief bleek brandschade opgelopen te hebben, maar was niet ontploft. 

Bij de andere brieven zijn de explosieven niet afgegaan, toch hadden ze volgens de politie zeer zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken. 

Echte brief

Daarom wordt er nu ter waarschuwing een foto van een bombrief gedeeld. Daarnaast toont de politie een afbeelding van een echte brief van het CIB, om het verschil te laten zien.

Politie Amsterdam