Stad

Ooggetuige circusdrama: 'Artiesten hingen aan bit in mond en vielen boven op elkaar'

3 januari 2020, 19.56 uur · Aangepast 3 januari 2020, 21.33 uur · Door Redactie

Whatsapp

De twee artiesten die van zo'n 10 meter naar beneden vielen tijdens een circusact in Carré, hingen aan elkaar toen het gebeurde. 'De mannelijke acrobaat hing met zijn mond aan een bit, de vrouwelijke artiest hing aan de man. Ze vielen boven op elkaar', meldt een ooggetuige. Volgens een andere toeschouwer hing de man niet aan een bit, maar aan één hand en leek het erop dat hij weggleed.

Inter Visual Studio/Stefan Roode
Inter Visual Studio/Stefan Roode

Het gaat om een man en een vrouw van het circusduo 'Sky Angels'. 'Op enig moment vielen beide artiesten tegelijk naar beneden. Ze vielen op elkaar. De vrouwelijke artiest lag onderop', aldus de toeschouwer.

'Iedereen schrok heel erg. Het duurde in mijn beleving zo'n 10 tot 15 seconden voordat mensen van de organisatie er naartoe kwamen rennen.' Op enig moment is de mannelijke artiest weggevoerd, de vrouw bleef echter minutenlang op de vloer liggen.

Schermen 

'Ze leek nog wel te ademen, maar het hele publiek, inclusief kinderen, heeft dat nog minuten kunnen zien. Daarna werden er schermen omheen geplaatst.'

De show werd kort daarop afgeblazen. 'Iedereen is rustig naar buiten begeleid. Sommige ouders met kleine kinderen waren toen al vertrokken.'

'Buiten levensgevaar'

Henk van der Meijden, producent van het Wereldkerstcircus, laat aan het ANP weten dat beide slachtoffers buiten levensgevaar zijn. Ze waren volgens hem aanspreekbaar toen ze per ambulance naar het ziekenhuis werden gebracht.

De show die vanavond om 20.00 uur gepland stond is afgeblazen. De shows van morgen gaan volgens de producent gewoon door.

Whatsapp