Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zorgen over veiligheid Korte Prinsengracht na drie drenkelingen in een jaar tijd

5 januari 2020, 17.00 uur · Door Redactie

De Amsterdamse Reddingsbrigade maakt zich zorgen over de veiligheid van een bankje aan de Korte Prinsengracht. In het afgelopen jaar zijn er minstens drie mensen in het water gevallen, waarvan er twee overleden. 

Het bankje staat amper een meter van de kade. 'Je hoeft maar een duwtje te geven of je evenwicht te verliezen en je valt er al in', zegt Walter Weg van de Amsterdamse Reddingsbrigade.

Ook Roel Piera van de Koffiehuis DBP is bezorgd. Zijn koffiehuis in de Haarlemmerstraat is speciaal voor daklozen. Veel daklozen verzamelen zich bij het bankje. 'In augustus is er ook iemand die veel bij ons kwam in gevallen. Die is toen verdronken. Naar aanleiding daarvan hebben we het erover gehad om het bankje te verplaatsen.'

Reling

Daar is Weg het mee eens. 'Een reling, zoals verderop op de gracht, is een idee, maar ik weet niet of dat mogelijk is. Het is het makkelijkste en goedkoopste om het bankje te verplaatsen. Gewoon één tot anderhalf meter naar achter. Dan kun je nog steeds van het water genieten.'

De gemeente laat in een reactie weten dat ze op de hoogte zijn van de situatie met het bankje en dat gezocht wordt naar een passende maatregel.