Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Amsterdammers leven mee met Australië: 'Iedere euro telt'

10 januari 2020, 17.29 uur · Aangepast 10 januari 2020, 21.09 uur · Door Redactie

In Australië woeden al weken lang heftige bosbranden. Veel Australiërs zijn geëvacueerd en er zijn ontelbaar veel dieren omgekomen. De situatie raakt veel mensen. Ook in Amsterdam houdt het de gemoederen flink bezig. Er zijn steeds meer initiatieven om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. 

Een hondentrimsalon, een lunchroom met koala-shakes en een tattooshop de Reguliersbreestraat. Allemaal proberen ze een steentje bij te dragen. 

Insectentattoo

Bij Bodycult op de Reguliersbreestraat kan je een tattoo laten zetten, waarvan de volledige opbrengst naar Australië gaat. 'Klanten kunnen een plaatje kiezen die ze getattoeerd willen. De plaatjes veranderen continu, zodat iedereen een unieke tattoo heeft', zegt eigenaar Stacey. De shop wil ook aandacht geven aan alle insecten die overlijden door de bosbranden. 'Mensen vergeten dat er niet alleen dieren overlijden. Ook insecten leiden eronder, daarom hebben we ook een spinnentattoo', vertelt Stacey.     

AT5

Verwenbehandeling

Hondentrimsalon Amsterdam houdt een veiling waar klanten kunnen bieden voor een luxe behandeling. Zo kunnen ze hun hond extra verwennen. 'Het gaat goed met het bieden, maar we kunnen iedere euro gebruiken', zegt hondentrimmer Louisa. 

Koala-shake

Bij het lunchtentje Coffee & Coconuts op de Ceintuurbaan staat een Koala-shake op de menukaart. Medewerker Emilia, die zelf uit Australië komt, voelde zich machteloos. Daarom bedacht ze de koala-shake. 'Ik ben hier zo ver van huis', zegt Emilia. 'Daarom ben ik blij dat het team mij zo steunt en mededogen toont voor de situatie.'