Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammers kunnen zich aanmelden als 'Conducteur voor een dag'

15 januari 2020, 09.59 uur · Door Redactie

Amsterdammers die nieuwsgierig zijn naar het leven als tramconducteur, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden als 'Conducteur voor een dag'. Geselecteerde kandidaten gaan een dag als tramconducteur aan de slag. 

Wikimedia / Flyingjoost

'We krijgen regelmatig verzoeken van reizigers en ov-fans of ze niet een keer een dag op de stoel van de conducteur mogen zitten', vertelt Leonie Boekel, unitmanager van tramlijn 1 en 17.

Bovendien hoopt het GVB met deze actie mensen enthousiast te maken voor het vak, aangezien er momenteel een tekort is aan tramconducteurs. 'Maar als iemand niet verder solliciteert, heeft hij of zij een unieke ervaring opgedaan.'

100 'conducteurs'

Geïnteresseerden hebben nog tot 22 januari de mogelijkheid om zich aan te melden. Wie mee wil doen, moet eerst nog wel een vragenlijst invullen. 'Om te benadrukken dat het een serieuze zoektocht is', legt Boekel uit. 

Uiteindelijk worden er 100 'conducteurs' gekozen die een dagje mee mogen rijden. 

Stratenkennis testen

Vanaf 29 januari vinden de eerste ritten plaats. Ervaring is niet nodig, wel krijgen Amsterdammers die zich grondig willen voorbereiden het advies om thuis te oefenen op de kennis van straatnamen.