Stad

NL
V

Gevallen circusartieste ondergaat derde en 'cruciale' operatie

16 januari 2020, 15.32 uur · Aangepast 16 januari 2020, 15.56 uur · Door Redactie

Kristina Vorobeva, de circusartieste die gewond raakte tijdens een voorstelling van het Wereldkerstcircus in Carré, wordt voor de derde keer geopereerd aan haar nekwervel. Het gaat volgens haar om een toekomstbepalende operatie.

Facebook Kristina Vorobeva - Facebook / Kristina Vorobeva

Dat schrijft Vorobeva op Facebook. 'De operatie zal beslissend zijn voor mijn toekomst', schrijft zij. Verder bedankt ze iedereen voor alle beterschapswensen en spreekt ze haar volste vertrouwen uit in de chirurgen. 'Ik word geopereerd door de beste chirurgen van het land'. 

Vorobeva vormt samen met haar echtgenoot Rustem Osmanov het acrobatenduo 'Sky Angels'. Het ongeluk gebeurde op 3 januari toen Osmanov met een bit aan zijn mond aan een touw hing. Toen zijn tand afbrak, viel hij naar beneden waardoor Vorobeva, die aan hem vast hing, ook viel.

Osmanov viel bovenop zijn vrouw en liep alleen een hersenschudding op, Vorobeva liep serieuzere verwondingen op. Zo moest zij worden opgenomen op de intensive care en heeft zij pas onlangs het gevoel terug in haar benen.

Morgen wordt zij voor de derde keer geopereerd aan haar nekwervel, waarna zij het ziekenhuis mag verlaten en kan beginnen aan haar revalidatie.