Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Man krijgt 20 maanden celstraf voor gewelddadige horlogeroof in Zuid

18 januari 2020, 13.20 uur · Door Redactie

Een 20-jarige man krijgt twintig maanden celstraf voor een gewelddadige horlogeroof op 29 januari 2019 in Zuid. Ook pleegde hij in diezelfde maand een inbraak en vervoerde hij xtc en cocaïne.

De eigenaar van het horloge was op de betreffende avond rond 21.00 uur op zijn scooter onderweg naar huis, toen hij besloot langs een tankstation in Zuid te rijden. Tijdens het tanken werd hij benaderd door een jongen die hem vroeg hoe laat het was. De man leek volgens het slachtoffer geïnteresseerd in zijn horloge. 

Arm eraf snijden

Toen het slachtoffer thuis aankwam en zijn scooter op slot wilde zetten, werd hij van achteren met veel kracht om zijn nek vastgegrepen. De overvaller probeerde hem naar de grond te werken. Tijdens deze worsteling kwamen er nog twee jongens bij om de overvaller te helpen. Vervolgens namen ze het horloge van de pols van het slachtoffer, waarbij werd gedreigd zijn arm eraf te snijden. 

Toen later beelden van het tankstation werden opgevraagd, gaf het slachtoffer aan de man die hem benaderde te herkennen als één van de overvallers. Door de beelden kon ook de auto van de overvallers worden geïndentificeerd. 

Kaasschaaf met dna

Naast de straatroof werd de man ook veroordeeld voor twee andere strafbare feiten in diezelfde maand. Zo brak hij op 16 februari 2019 bij een woning in, waarbij hij een kaasschaaf en bestek meenam. Op de kaasschaaf, die hij tijdens zijn vlucht op straat gooide, werd zijn dna aangetroffen.

Tot slot werd de man veroordeeld voor het vervoeren van harddrugs op 24 januari 2019. Er werden bij hem 10 xtc-pillen, 11 gram cocaïne en een weegschaal aangetroffen. De rechter acht hiermee bewezen dat dit niet alleen voor eigen gebruik bedoeld was.