Start van hoofdcontent

112

nl

Vrouw samen met kinderen (3, 7) ontvoerd in Noord, zes verdachten vast

22 januari 2020, 11.45 uur · Aangepast 22 januari 2020, 15.46 uur · Door Redactie

Een 31-jarige vrouw is op Oudejaarsdag ontvoerd vanuit Noord, samen met haar twee kinderen (3 en 7 jaar oud). De politie heeft hen de dag erna bevrijd uit een woning in Almere. 

Politie Amsterdam

De vrouw slaagde erin om via een bekende de politie te alarmeren. Dat leidde naar de verblijfplaats van de vrouw: een woning in Almere. 

Een dag erna slaagden leden van de Dienst Speciale Interventies erin om de vrouw en haar kinderen te bevrijden. 

Verdachten

Inmiddels zijn er tien verdachten aangehouden in de zaak. Daarvan zitten er nog zes vast: vijf mannen en een vrouw, in de leeftijd van 19 tot 28 jaar. Zij zijn afkomstig uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend. Bij de verdachten zijn er in totaal vijf vuurwapens en ongeveer 200.000 euro aan contant geld gevonden.

Rapscène

Opvallend is dat het Openbaar Ministerie (OM) vermeldt dat een deel van de verdachten vermoedelijk deel uitmaakt van de rapscene in Zuidoost. 'Gelet op het gewelddadige karakter van de rapscene baart het ons zorgen en heeft het onze aandacht. Het gaat niet om de gehele rapscene, maar wel om de recente incidenten in Zuidoost', zegt een woordvoerder daarover. In het belang van het onderzoek kan ze niet verder op de zaak ingaan.

Pas vandaag

De politie besloot om de aanhoudingen vandaag pas te melden, omdat een van de verdachten tot en met maandag in beperkingen zat.