Stad

NL
V

Deel Beneluxbaan vanaf vrijdagavond dicht vanwege werkzaamheden Amstelveenlijn

31 januari 2020, 17.02 uur · Aangepast 31 januari 2020, 18.07 uur · Door Redactie

Vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot en met maandagochtend 3 februari 5.00 uur is een deel van de Beneluxbaan in beide richtingen afgesloten tussen Uilenstede en Kronenburg vanwege werkzaamheden aan de Amstelveenlijn. 

AT5

Aan die lijn wordt al lange tijd gewerkt, 'en de werkzaamheden aan de nieuwe lijn verlopen goed', vertelt omgevingsmanager Rob Gordijn in AT5's Het Verkeer.

In het voorjaar gaan de haltes Kronenburg en Zonnestein open. 'Om dat te kunnen realiseren moeten we nu de verkeerssituatie hier gaan ombouwen', legt Gordijn uit. De nieuwe wegen worden vanaf aankomend weekend aangesloten op de bestaande wegen en dat heeft gevolgen voor het verkeer.

Nog even en tramreizigers kunnen gebruik maken van de nieuwe halte Kronenburg. Op 9 maart gaat de halte open en is het kruispunt toegankelijk voor al het verkeer. Voor het zo ver is moet er nog wel wat gebeuren want de nieuwe wegen moeten worden aangesloten op de bestaande wegen.

En daarom gaat de Beneluxbaan aankomend weekend gedeeltelijk dicht. 'Ze moeten doen wat ze moeten doen en dan kan je een beetje overlast hebben,' vertelt een buurtbewoner.

Vanaf vrijdagavond 20.00 uur omrijden

Vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot en met maandagochtend 3 februari 5.00 uur is de Beneluxbaan in beide richtingen afgesloten tussen Uilenstede en Kronenburg.

Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid, doorgaand verkeer via de Amstelveenseweg en de Keizer Karelweg. Ook is er in beide richtingen tussen Kronenburg en Zonnestein één rijstrook op de Beneluxbaan dicht. Bus 55 rijdt vanaf vrijdagavond ingekort tot Amstelveen busstation en niet naar station Zuid. Ter ondersteuning van tram 5 wordt tram 6 ingezet.

Project Amstelveenlijn

'Dit alles is onderdeel van de vernieuwing van de Amstelveenlijn', vertelt Gordijn. De Amstelveenlijn is een grootschalig project dat begin 2019 gestart is. De sterk verouderde lijn 51, die bekendstaat als onveilig en onbetrouwbaar, maakt plaats voor een nieuwe tramverbinding.  Eind dit jaar moet de Amsteltram gaan rijden.