Ajax

Honderden Ajaxfans steunen Jopie in de laatste dagen van zijn leven

24 januari 2020, 19.00 uur · Door Redactie

Whatsapp

Jopie Verstegen heeft een ernstige vorm van longkanker en heeft daardoor niet lang meer te leven. Hij deelde zijn verhaal op social media en sprak de wens uit brieven van andere Ajaxfans te willen ontvangen. Sinds die dag puilt zijn brievenbus uit van de kaarten met prachtig geformuleerde steunbetuigingen. Jopie haalt hier heel veel kracht uit.

AT5

De liefde voor Ajax is Jopie met de paplepel ingegoten. De geboren Brabander en woonachtig in Nijmegen heeft alles voor de club over. 'Ik ga liever nog een keer naar een wedstrijd van Ajax dan dat ik de loterij win,' zo stelt hij.  'Ik zou me schamen als ik tegen iemand zou moeten vertellen dat ik voor een andere club dan Ajax ben.' Door zijn ziekte heeft Jopie niet lang meer te leven. 'Elke minuut kan de laatste zijn'.

'Vakjoe' tegen kanker

In de laatste fase van zijn leven wil hij nog zoveel mogelijk Ajax ervaren. De stichting 'Vakjoe tegen kanker' gaf Jopie drie kaarten voor de wedstrijd Ajax - PSV op 2 februari die hij samen met zijn twee zoons zal bezoeken. Jopie gaat hier ontzettend van genieten want het zou voor hem weleens de laatste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena kunnen zijn.

Brieven van Ajaxfans

Om thuis ook zoveel mogelijk met Ajax in contact te staan heeft Jopie de wens dus uitgesproken om brieven van andere Ajaxfans te ontvangen. De  Ajaxfans gaven hier, samen met fans van andere clubs, massaal gehoor aan. Met een grote glimlach op zijn gezicht opent Jopie elke dag zijn brievenbus vol met kaarten, foto's en uitgebreide steunbetuigingen.

'Machteloos aan de zijlijn staan dat voelt echt niet fijn, graag zou ik wat wegnemen, van jouw zorgen en pijn. Maar helaas heeft een mens niet zoveel macht. Ik denk aan je Jopie, onze Ajacied en hopelijk geeft dat een beetje kracht', luidt de tekst van één van de kaarten die Jopie vandaag voorlas toen we bij hem langs gingen. 

Oproep

De brieven en kaarten doen Jopie ontzettend goed: 'Het is net of die brieven mij meer kracht en gezondheid geven dan de chemo en de bestraling.' Jopie weet niet precies hoelang hij nog te leven heeft maar hij roept op de kaarten en brieven te blijven sturen.

Sterkte Jopie!

Wie Jopie ook een hart onder de riem wil steken, kan de post sturen naar het volgende adres:

Jopie Verstegen
OC Huismanstraat 122
6544 ZZ Nijmegen

Whatsapp