Inspiratieloos Ajax verliest in Groningen en ziet voorsprong slinken

26 januari 2020, 16.25 uur · Aangepast 26 januari 2020, 16.42 uur · Door Redactie

Ajax heeft vanmiddag met 2-1 verloren van FC Groningen. Zonder Hakim Ziyech wist de ploeg weinig te crëeren. Nummer 2 AZ komt weer op drie punten.

Jarno Grob

Al na iets meer dan een kwartier was het een speler die bij Ajax onder contract staat die Ajax pijn deed. Warmerdam, eveneens afkomstig uit de Ajax-opleiding, zette Ajax-huurling Sierhuis alleen voor de keeper Varela. De Portugese doelman verving de lichtgeblesseerde Onana. Met veel geluk werkte Sierhuis de bal achter Varela. De spits juichte niet.

En dus moest Ajax aan de bak tegen Groningen, een ploeg die erom bekend staat de wedstrijd te kunnen ontregelen en weinig goals tegen krijgt. Sterker nog, de beste kans was opnieuw voor Sierhuis. Dit keer was Varela Sierhhuis in de 1-op-1 wel de baas.

Open doel

Ajax zette daar weinig tegenover , maar kreeg via Babel wel een enorme kans. De aanvaller kon na een lage voorzet van Dest voor open doel binnen tikken, maar omdat de bal opstuitte raakte Babel 'm maar half. En dus was ook het tweede doelpunt van de wedstrijd voor FC Groningen. Weer had de thuisploeg flink wat fortuin: een puntertje van Lundqvist belandde vlak na rust via de voet van Martínez in het doel.

In de laatste 25 minuten van de wedstrijd kreegt Ajax de smaak eindelijk te pakken. Babel en Eiting kregen goede kansen. Het was Van de Beek die na terugleggen van Tadic goed inschoot en in de 72e minuut de aansluitingstreffer kon maken.

Ajax bleef aanzetten, kreeg kansen, maar scoorde niet. En zo verliest het voor de derde keer dit seizoen. AZ is nu nog maar op drie punten verwijderd. Volgende week wacht het thuisduel met PSV.