Start van hoofdcontent

112

NL
V

Vier minderjarigen met machetes aangehouden in Zuidoost

27 januari 2020, 16.04 uur · Aangepast 27 januari 2020, 16.19 uur · Door Redactie

De politie heeft afgelopen donderdag in Zuidoost vier minderjarige jongens in de leeftijd van 13 tot 16 jaar aangehouden die in het bezit waren van machetes.

Politie.nl

Agenten zagen in de straat Gravestein een groep van vijf jongeren met de hakmessen rondlopen. Van daaruit wandelden ze in de richting van het Passtukkenpad.

Nadat de politie de jongeren aansprak, probeerden drie van van hen te vluchten. Na een korte achtervolging werden twee van de drie ook staande gehouden en bleken de jongens allemaal in het bezit te zijn van een machete.

'Geweld wordt verheerlijkt'

Dat jongeren met steekwapens worden opgepakt komt vaker voor. Begin januari riep de politie ondernemers op om hun verantwoordelijkheid te nemen bij de verkoop van messen en machetes. Ook uitte politiechef Sander van de Koot van district Zuid zijn zorgen over jongeren die zich laten inspireren door gewelddadige videoclips. 'Geweld wordt verheerlijkt', zei hij daarover.

Op Twitter meldt de politie dat als iemand die met een soortgelijk wapen op agenten afkomt dit een 'schietwaardige situatie' is. 'Dan zal je je echt moeten verdedigen.'

Bij de opgepakte jongeren is een huiszoeking gedaan, maar er werden geen andere wapens gevonden. De officier van justitie besluit later of de jongens voor de rechter moeten komen.