Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Gebied Olympisch Stadion wordt heropend als 'The Olympic Amsterdam'

28 januari 2020, 09.34 uur · Aangepast 29 januari 2020, 17.25 uur · Door Redactie

Het gebied rondom het Olympisch Stadion wordt binnenkort heropend als 'The Olympic Amsterdam'. 

Bouwinvest

In het gebied van 'The Olympic Amsterdam' staat het Olympisch Stadion, de Marathontoren en de twee voormalige Citroëngebouwen, die inmiddels zijn omgedoopt tot MOVE en The Garage.

Na de renovatie van het Olympisch Stadion zijn meer dan vijfhonderd woningen in Noordblok en Het Kwartier gerealiseerd. In de plint van de woongebouwen zitten veel nieuwe winkels en horecagelegenheden.

Volgens Bas Jochins, director Dutch Office & Hotel Investments bij Bouwinvest, ligt The Olympic Amsterdam in het hart van de toekomstige stedelijke ontwikkeling van Amsterdam. 'Het is een Amsterdamse volksbuurt met internationale allure.'

Het gebied wordt donderdag officieel geopend door oud-minister Hedy D’Ancona, die destijds voorkwam dat het stadion werd gesloopt door het gebouw op de monumentenlijst te zetten.

'Johan Cruijffplein'

De gemeente haalde zich twee jaar geleden de woede van de buurt op de hals toen het voornemens was om het Stadionplein te hernoemen naar het Johan Cruijffplein. Door fouten en onzorgvuldigheden van de gemeente ging de naamsverandering uiteindelijk niet door.