Start van hoofdcontent

112

nl

Vier tieners aangehouden voor gewelddadige straatroven Nieuw-West

29 januari 2020, 17.15 uur · Aangepast 29 januari 2020, 19.10 uur · Door Redactie

De recherche heeft in totaal vier tieners aangehouden die verdacht worden van meerdere straatroven in Nieuw-West. De verdachten hebben een leeftijd van tussen de 14 en 18 jaar. 

AT5

De werkwijze van de verdachten is volgens de politie opvallend vanwege het gewelddadige karakter. Bij de straatroven werden slachtoffers geslagen en geschopt, zelfs nadat ze waardevolle spullen hadden afgestaan. Bij veel van de roven, die vaak plaastvonden in de buurt van tramhaltes, werden ook messen gebruikt.

Slachtoffers kampen met trauma's

Door het grove geweld hebben veel van de slachtoffers nog dagelijks last van hun verwondingen en kampen ze met emotionele trauma's.

Drie van de vier tieners zitten nog steeds vast. De vierde jongen is vrijgelaten maar blijft verdachte in het onderzoek. Volgens de politie worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Voirige week werden er in Zuidoost ook al vier minderjarigen aangehouden. Zij liepen op straat met machetes, grote kapmessen. Voor zover bekend zijn zij niet aangehouden voor betrokkenheid bij geweldsincidenten.