Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boat Bridge Erection is 'topstuk' in veiling van verweesde grachtenboten

30 januari 2020, 15.00 uur · Aangepast 30 januari 2020, 16.00 uur · Door Redactie

Half gezonken, scheef aan de kade vastgesjord en de vaarroute blokkerend: jaarlijks worden er sloepjes, schuiten en andere bootjes achtergelaten in de grachten. Die weesboten worden eens in de zoveel tijd weggehaald en nu ook geveild.

Aanstaande zaterdag kunnen belangstellende kijken naar de boten die in opdracht van de gemeente ter veiling worden aangeboden. Naast de 'gewone' grachtenbootjes worden er ook een aantal pronkstukken verkocht. De absolute topper is een 'Boat Bridge Erection type D27' een naoorlogse Amerikaanse legerboot waarmee pontonbruggen gebouwd kunnen worden.

'Indruk maken'

Maar ook op een voormalige reddingssloep en vletten van een divers pluimage kan geboden worden. Veilingmeester Bolweg denkt dat de legerboot de nodige liefhebbers gaat trekken: 'Het is echt een boot voor iemand die indruk willen maken met dit unieke schip'.

Zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur kunnen alle boten bekeken worden, ze liggen dan langs de Danzigerkade ter hoogte van nummer 5. Mensen die een veiling winnen moeten hun nieuwe vaartuig zelf komen ophalen.