Stad

Jeugd Baarsjes wil niet de kas in

16 juli 2009, 16.55 uur · Aangepast 17 juli 2009, 15.58 uur

Een project in De Baarsjes om lastige jongeren aan een vakantiebaan in de kassen van Aalsmeer te helpen is op een fiasco uitgelopen.

Het stadsdeel zou het vervoer betalen en gaf een baangarantie. Uiteindelijk meldden zich drie jongeren, in plaats van de dertig waarop was gehoopt. Het project, waarvoor 20.000 euro was uitgetrokken, is dit jaar van de baan. Shanta Singh, fractievoorzitter van D66, stemde in mei tegen het PvdA-voorstel. Ze is niet verbaasd. "Het is een nogal a-typische gedachte te denken dat deze jongeren te porren zijn om vroeg uit hun bed te komen om in de kassen te werken. Er gaat al veel geld naar jongerenprojecten. Bovendien worden door de crisis meer mensen ontslagen in Aalsmeer."

PvdA-lid Rik Winsemius concludeert dat er te weinig tijd ws om het project succesvol te maken:"Sinds de jaren negentig weten Amsterdam en Aalsmeer elkaar niet goed meer te vinden. Door dit soort projecten hopen we de relatie te herstellen." Voor de drie jongeren die zich hadden ingeschreven voor het project wordt naar een oplossing gezocht.