Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajacied Álvarez moet pasgeboren dochter en vriendin missen door migratieregels

5 februari 2020, 09.14 uur · Door Redactie

Edson Álvarez moet het al weken stellen zonder zijn pasgeboren dochtertje Valentina en vriendin Sofia. Beiden hebben geen verblijfsvergunning en mochten daarom maar beperkte tijd in Nederland wonen.

Al op 5 december moesten de partner en het kind (toen amper anderhalve maand oud) van Álvarez terug naar Mexico, vertelt hij in De Telegraaf. Rond de kerst is de Ajacied nog wel terug naar Mexico gegaan voor een korte vakantie. Maar nu is de hoop gericht op een positief bericht van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Die dienst moet besluiten of Valentina en Sofia binnenkort wel een verblijfsvergunning krijgen.

'Mijn familie is mijn alles'

Normaal gesproken kan een dergelijke vergunning afgegeven worden op basis gezinshereniging. Maar omdat de twee geliefden niet getrouwd zijn, kan dat pas vanaf dat beide partners 21 jaar oud zijn. Sofia is op dit moment 20.

'De mensen hier weten niet hoe moeilijk het voor een jonge jongen is om zó ver van huis zonder familie te moeten zijn. Latino’s hebben over het algemeen een warme familieband en mijn familie is mijn alles', vertelt Álvarez aan de krant. 'Ik wil mijn vrouw en kindje hier. Mijn ploeggenoten van Ajax merken dat en geven me ontzettend veel steun.'