Start van hoofdcontent
nl

Een nieuwe trambaan op de Plantage Middenlaan

7 februari 2020, 08.00 uur · Aangepast 7 februari 2020, 16.16 uur · Door Redactie

Op de Plantage Middenlaan zijn werkzaamheden begonnen voor het vervangen van het tramspoor en de trambaanfundering. De trambaan is inmiddels al zo'n 20 jaar oud. 'Het spoor heeft hier zijn einde levensduur bereikt, dat gaan we dus vervangen', aldus projectleider Ad Horst. AT5's Het Verkeer gaat langs bij de werkzaamheden.

AT5

Voorbijgangers snappen dat het spoor vervangen moet worden alleen zorgen de werkzaamheden voor veel lawaai en zijn ze bang dat ze om moeten fietsen. 'Ik kwam hier net aan fietsen en toen zag ik dat het hier allemaal een beetje versperd is. Toen dacht ik, ja het verbaasd me ook niks', vertelt een van hen. Maar het omfietsen valt mee want met een kleine aanpassing in de weg kunnen fietsers gewoon langs de werkzaamheden hun weg vervolgen.

Omleiding autoverkeer

Autoverkeer vanaf de Plantage Parklaan richting de Plantage Middenlaan wordt omgeleid via de Henri Polaklaan en de Plantage Kerklaan. De Plantage Parklaan is vanaf de Plantage Middenlaan voor auto's tijdelijk doodlopend. De kruising Plantage Parklaan en Plantage Middenlaan is 2 maart weer open voor gebruik. Het stuk daarachter, de trambaan richting de Hortusbrug, is 13 maart gereed. 

 

Kijk voor meer informatie op: www.amsterdam.nl/wegwerkzaamheden