Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Zes mannen beroven lachgaskoerier van busje en gasflessen in Zuidoost

7 februari 2020, 13.00 uur · Aangepast 7 februari 2020, 13.30 uur · Door Redactie

Een lachgaskoerier is eind december vorig jaar overvallen in Zuidoost. De koerier werd door een groep van zes jongens flink mishandeld, waarna ze er vandoor gingen met zijn lachgasflessen en ook zijn bestelbus. 

AT5

Rond 2.00 uur in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 december komt de lachgaskoerier aanrijden in zijn bestelbus op de Slikkerveerstraat, om een bestelling af te leveren. Meestal staat de besteller de koerier op te wachten, maar deze keer staat er niemand. De lachgaskoerier blijft toch een poosje wachten. Even later stapt een jongen op hem af die zegt de klant te zijn. De koerier neemt de jongen mee naar zijn bestelbus en overhandigt hem zijn bestelling. 

Als de koerier weer zijn bus in wil gaan, roept de jongen dat hij toch nog iets anders moet hebben. De koerier gaat opnieuw samen met de jongen naar zijn bestelbus, maar wordt dan plots in zijn nek gegrepen. Een andere persoon pakt de koerier bij zijn benen.

Quote

'Als het slachtoffer zijn geld wilt geven, wordt er flink op hem ingeslagen met een brandblusser'

lex van liebergen, politiewoordvoerder

Dan wordt hij hard met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen, waarna de jongens hem op de grond gooien en hem toetakelen. Ondertussen blijkt dat nog drie andere jongens zich hebben aangesloten bij de groep. Het slachtoffer hoort dat er een paar keer 'geld' wordt geroepen. 'Als het slachtoffer zijn geld wil geven, wordt er flink op hem ingeslagen met een brandblusser', vertelt politiewoordvoerder Lex van Liebergen in het AT5-programma van Bureau 020

De jongens beroven hem van zijn geld en andere persoonlijke eigendommen. Enkele rovers rennen weg. Anderen springen in de bestelbus van de lachgaskoerier en rijden ermee weg. Het slachtoffer probeert de groep jongens nog tegen te houden, maar dat lukt hem niet. 

Brandblusser en bestelbus teruggevonden

'Mijn collega's hebben na het incident de brandblusser en de bestelbus teruggevonden dus die worden op dit moment onderzocht op sporen', aldus de politiewoordvoerder. 'Daarnaast kunnen we ook de hulp van het publiek heel goed gebruiken. Dus mochten er getuigen zijn geweest van dit incident, of mensen die meer weten over de daders, dan horen we dat graag'. 

Signalement 

De politie op zoek naar zes verdachten. De eerste jongen waar de politie naar op zoek is, is de jongen die zogenaamd een bestelling kwam ophalen bij de lachgaskoerier. Hij wordt rond de 16 tot 18 jaar oud geschat en is ongeveer 1,75 meter lang. Hij heeft een lichte huidskleur, donkerblond haar en een slank postuur. Tijdens de avond van het incident droeg de jongen een blauwe Canada Goose jas en een joggingbroek. 

Daarnaast heeft de politie een signalement opgemaakt van vijf andere jongens die de koerier overvielen en mishandelden. Eén van die jongens wordt 16 tot 18 jaar oud geschat, heeft een donkere huidskleur en een fors postuur. Hij droeg op de avond van het incident donkere kleding. De derde jongen waar de politie naar op zoek is, is te herkennen aan zijn donkere huidskleur. De vierde jongen die bij de roof betrokken was heeft een donkere huidskleur, een atletisch postuur en is ongeveer 1,70 meter lang. Ook deze jongen wordt 16 tot 18 jaar oud geschat. 

De vijfde jongen is te herkennen aan zijn korte kroeshaar, geverfd in de kleur blond/oranje en opgeschoren aan de zijkanten. Hij wordt tussen de 16 tot 18 jaar oud geschat. De laatste jongen die betrokken was bij de overval en mishandeling is te herkennen aan zijn donkere huidskleur en is ook 16 tot 18 jaar oud.

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.