Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax wees miljoenenbod Bayern op Dest af, mogelijk transfer in de zomer'

8 februari 2020, 09.14 uur · Door Redactie

Sergiño Dest staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München. Ajax zou een bod van de Duitse topclub afgelopen wintertransferperiode hebben afgewezen. 

Sergiño Dest

Dat meldt De Telegraaf  vanochtend. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou een bod van twintig miljoen euro naast zich neer hebben gelegd. Aangezien Ajax nog op drie fronten meedoet om de prijzen laat de club belangrijke spelers in de winterstop niet gaan. Zo klopte Barcelona tevergeefs aan voor Tadic en konden Manchester United en Real Madrid het aankopen van Van de Beek ook vergeten. 

Transfer in de zomer?

Het afgewezen bod betekent niet dat de interesse voor Dest vanuit München is verdwenen. Volgens De Telegraaf is Ajax bereid mee te werken aan een transfer in de zomer als Bayern het juiste bedrag betaald. Dat zou zo'n 26 miljoen euro zijn. 

De negentienjarige rechtsback heeft zich de afgelopen tijd razendsnel ontwikkeld. Dest maakte afgelopen zomer in de voorbereiding een goede indruk en mocht meteen zijn debuut maken. Ook werd hij international van de Verenigde Staten, terwijl hij ook voor het Nederlands elftal had kunnen kiezen. Desalniettemin is Dest nog steeds een talent dat niet altijd op een basisplaats kan rekenen. Coach Erik ten Hag kiest regelmatig voor Mazraoui als rechtsback.