Stad

NL
V

Parkeerboete terecht ondanks 'verkeerd geregistreerd' adres

9 februari 2020, 09.05 uur · Aangepast 9 februari 2020, 09.23 uur · Door Redactie

Een automobilist heeft deze week bot gevangen bij de rechtbank toen hij probeerde zijn parkeerboete ongeldig te laten verklaren omdat de scanauto van de gemeente een ander adres had geregistreerd. 

De man had zijn auto zonder te betalen geparkeerd op de Apollolaan in Zuid. Op de parkeerboete die hij kreeg stond echter dat zijn auto 'ter hoogte van Albert Hahnplantsoen 25' stond. Volgens de automobilist moest de rechtbank de boete daarom vernietigen. 

Tijdens de zitting werden de foto's die de scanauto had gemaakt getoond. De gemeente erkent dat de man inderdaad op de Apollolaan stond geparkeerd, maar op die locatie was er geen percelnummer. Er is daarom aan de hand van de de gps-coördinaten een koppeling gemaakt met het dichtsbijzijnde adres, wat het Albert Hahnplantsoen 25 was.

De rechtbank gaf de gemeente gelijk. Het adres lag namelijk op een afstand van 15 meter en daar gold hetzelfde parkeertarief als op het Albert Hahnplantsoen. 'Voor zover de vermelding op de aanslag al onjuist is, berust die onjuistheid dus op een duidelijke, voor eiser kenbare vergissing. In zo een geval kan de aanslag in stand blijven.'