112

Explosief gebruikt bij mislukte inbraak luxe horlogewinkel aan het Singel

11 februari 2020, 13.25 uur · Aangepast 11 februari 2020, 13.37 uur · Door Redactie

Whatsapp

Bij een poging tot een inbraak op een horlogewinkel aan het Singel is vannacht een explosief gebruikt. De verdachten kwamen uiteindelijk niet binnen en zijn er vandoor gegaan, waarschijnlijk op een driewielige scooter. Volgens een politiewoordvoerder droegen ze helmen met duivelsoortjes.

Rond 04.15 uur zaten veel omwonenden rechtop in bed, omdat ze de harde knal hadden gehoord. Bij de politie kwamen vervolgens meerdere meldingen binnen.

De daders hebben het explosief onder een raam bevestigd en af laten gaan. De ruit ging aan diggelen maar daarachter zat nog een rolluik, het lukte de daders dan ook niet om naar binnen te gaan. Het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie en de EOD waren ter plaatse voor onderzoek.

'Jezus, hoe hebben ze dit gedaan? Ook de ramen er boven? Met een explosief? Vreselijk', zegt een geschrokken omwonende tegen onze verslaggever.

'Boven valt mee, puur alleen glasschade. Beneden ligt de onderdorpel eruit. Het glas is inbraakwerend dus dat slaat alleen stuk en het rolluik is zwaar beschadigd. En dat is uiteindelijlk de schade die er is. Het valt reuze mee', aldus de aannemer die de schade vanmorgen kwam opnemen en herstellen.

AT5

Er is dus geen buit gemaakt, maar de schade is behoorlijk. Ook de ramen van boven- en naastliggende panden zijn gesneuveld. De politie zoekt naar getuigen. In een Burgernetoproep werd bovendien gevraagd om uit te kijken naar twee mannen met zwarte kleding en zwart haar, van ongeveer 25 jaar oud. 

Het gaat om de zaak Amsterdam Vintage Watches van Jasper Lijfering die regelmatig op YouTube verhalen post over het reilen en zeilen van zijn werk en zaak. Ook Vice volgde hem een dag:

Whatsapp