Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Tientallen bedrijven niet naar techbeurs in RAI door coronavirus

11 februari 2020, 11.13 uur · Aangepast 11 februari 2020, 14.13 uur · Door Redactie

Ruim 70 bedrijven hebben zich afgemeld voor de ISE in de RAI, dat is een van 's werelds grootste beurzen op het gebied van geïntegreerde audiovisuele systemen. De bedrijven durven of kunnen niet aanwezig bij het congres in Amsterdam. Voor de ruim 1300 bedrijven die er wel zijn, zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Daarnaast geeft de organisatie de bezoekers bijvoorbeeld het advies om elkaar geen hand te geven.

Tijdens de ISE komen bedrijven van over de hele wereld samen om de laatste ontwikkelingen op het gebied van audiovisuele systemen te bewonderen. Vanwege het snel verspreidende coronavirus maakten veel bedrijven zich zorgen over de veiligheid van het evenement.

'We ontvingen veel vragen over of het evenement wel door kon gaan, en over welke maatregelen wij treffen om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen,' vertelde Joe Hosken, directeur marketing en communicatie van ISE.

50 bedrijven uit China komen niet

Uiteindelijk hebben 72 van de bijna 1400 bedrijven besloten zich terug te trekken, waaronder de Zuid-Koreaanse techgigant LG. Van de afgehaakte bedrijven zijn er 50 afkomstig uit China. In veel gevallen konden ze eenvoudigweg niet komen omdat veel vluchten zijn geannuleerd.

Quote

'Geef elkaar een boks in plaats van een hand'

advies van de organisatie van ise

Om eventuele verspreiding van het coronavirus tijdens het evenement te voorkomen zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen. 'We adviseren mensen om fysiek contact te vermijden, geef elkaar een boks in plaats van een hand of kies voor een simpele verbale groet,' meldt ISE in een online coronavirus update.

Er is een medisch team aanwezig waarvan het telefoonnummer op de badges van alle deelnemers geprint staat. Mensen met griepverschijnselen wordt vriendelijk verzocht wegwerp tissues te gebruiken, vaak de handen te wassen en afstand tot andere mensen te bewaren.

Er zijn extra sanitaire voorzieningen beschikbaar gesteld zodat mensen vaker hun handen kunnen wassen
en de registratieapparatuur wordt extra vaak schoongemaakt. Verder worden na elke presentatie de toetsenborden en microfoons schoongemaakt.

De beurs is vandaag begonnen en duurt nog tot en met vrijdag.