112

Opnieuw bombrief afgegaan, nu bij kantoor ING in Zuidoost

13 februari 2020, 12.46 uur · Aangepast 13 februari 2020, 15.27 uur · Door Redactie

Whatsapp

Aan het begin van de middag is er opnieuw een bombrief afgegaan, nu bij een kantoor van ING in Zuidoost. De politie meldt dat iemand rook heeft ingeademd en daarvoor behandeld wordt door ambulancepersoneel. Gisteren nog ontbrandde een bombrief bij een postsorteercentrum van ABN Amro, nabij Sloterdijk. 

Ook de bombrief die vanmiddag aangetroffen werd in het kantoor van ING ontbrandde. Een woordvoerder van de bank meldt dat het gedeelte waar de bombrief afging ontruimd is. 

Hoofdcommissaris Frank Paauw was op het moment dat het nieuws over de bombrief naar buiten kwam te gast bij AT5 voor opnames van het programma Het Verhoor. Volgens hem gaat het om een bombrief die lijkt op de andere brieven. 'Gelukkig maar met een relatief kleine lading.'

Quote

'Dit moet echt opgepakt worden en die dader moet echt aangehouden worden'

Frank Paauw, hoofdcommissaris

Ook gisteren ging er een bombrief af in de stad. Bij dat incident raakte niemand gewond. 'Het is natuurlijk goed voor te stellen dat dat in de toekomst wel gaat gebeuren. In potentie het afgaan daarvan, dat lukt goed', zegt Paauw over de brieven.

Het onderzoek naar de afperser die de brieven verstuurt is volgens hem in volle gang. 'Wat zijn de patronen die je kunt vinden bij degenen die geadresseerd zijn? (...) Dit moet echt opgepakt worden en die dader moet echt aangehouden worden.'

AT5

Whatsapp