Ajax

Carel Eiting moest teveel energie in Ajax-RKC stoppen: 'Ik liep veel onnodige meters'

16 februari 2020, 18.25 uur · Aangepast 16 februari 2020, 19.27 uur
Door Jarno Grob · Foto: Jarno Grob/AT5

Whatsapp

Wie vanmiddag de illusie had naar een lekkere pot voetbal te kijken, kwam bij Ajax-RKC bedrogen uit. Het was vaak saai en gezapig, waardoor je de indruk kreeg dat de spelers al met hun hoofd bij de Europa League wedstrijd van donderdag zaten. 

Carel Eiting merkte tijdens het laatste deel van de wedstrijd op dat iedereen een ander doel had. Tevreden over het spel tegen is hij niet, maar de middenvelder geeft de wedstrijd uiteindelijk wel een voldoende voor de amusementswaarde. 

'We waren vandaag gewoon te gehaast, we speelden de bal te snel naar voren zonder een duidelijk plan te hebben. De laatste twintig minuten was er geen duidelijk doel meer, de één wilde graag nog scoren, de ander speelde met de rem erop. Je hebt natuurlijk een publiek dat je wil blijven vermaken, maar je hebt donderdag ook weer een wedstrijd. Als je op 3-0 staat, is het belangrijk om te kijken naar wat gaan we nu doen'.

Niet tevreden

In een hele hoge versnelling ging het vandaag niet tegen de nummer laatst van de competitie en dat is, gezien de lastige uitwedstrijd van Ajax tegen het Spaanse Getafe aanstaande donderdag, ook wel te begrijpen. Toch moest Eiting meer energie stoppen in deze wedstrijd dan vooraf gehoopt. 'In de laatste fase van de wedstrijd ontstaan er gigantische ruimtes, waardoor ik nog veel extra meters moet maken en dat is onnodig als middenvelder. Ik heb deze wedstrijd zeker op meer dan tachtig procent gespeeld vandaag.'

Jarno Grob/AT5
Jarno Grob/AT5

Concurrentie

Door de winst op de ploeg uit Waalwijk staat Ajax weer zes punten voor op AZ. De Alkmaarders gingen gisteren roemloos ten onder tegen het kwakkelende FC Twente.

Op 1 maart komen de Alkmaarders naar de Johan Cruijff Arena. Bij een eventuele winst kan Ajax met negen punten voorsprong een mooie stap richting de 35ste landstitel zetten. Eiting vindt zes punten ook een prima uitgangspositie, maar over de titel wil hij het absoluut niet hebben. 'De ene week sta je op gelijke hoogte in punten en de andere week weer zes punten voor, er kan van alles gebeuren', aldus de middenvelder. 

Europa League

Donderdagavond speelt Ajax de eerste wedstrijd in de knock-out-fase van de Europa League tegen Getafe  CF. Zij bewezen gistermiddag tegen het Barcelona van Frenkie de Jong dat ze zich niet zomaar aan de kant laten zetten. De ploeg uit de voorstad van Madrid is taai en dat weet Eiting ook. 'Ik heb ze gisteren niet zien spelen tegen Barcelona, maar het is duidelijk dat het niet makkelijk wordt daar'.

Whatsapp