Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-clublegende Barry Hulshoff (73) overleden

17 februari 2020, 17.26 uur · Aangepast 17 februari 2020, 18.24 uur · Door Redactie

Oud-Ajacied Barry Hulshoff is gisteren op 73-jarige leeftijd overleden. De clubicoon overleed na een kort ziekbed.

Hulshoff maakte furore bij het gouden Ajax in de jaren '70 en was een steunpilaar voor de ploeg die in dat tijdperk grote successen vierde. Hulshoff was basisspeler bij de drie Europa Cup 1-zeges in 1971, 1972 en 1973 en ook bij de winst van de wereldbeker in 1972. Hulshoff was een neef van een ander clubicoon van Ajax,  Sjakie Wolfs, hij sprak op zijn begrafenis in 2008.

385 wedstrijden bij Ajax 1

De clublegende maakte op 9 januari 1966 zijn debuut onder Rinus Michels en speelde Hulshoff uiteindelijk 385 wedstrijden voor Ajax 1. Hij staat op de achtste plek van Ajacieden die de meeste wedstrijden hebben gespeeld. Een plek voor Johan Cruijff.

Ook in de eredivisie was Hulshoff succesvol met Ajax. Als Ajacied werd de geboren Deventenaar 6 keer landskampioen. Op 15 mei 1977 speelde de 14-voudig international zijn laatste wedstrijd voor Ajax.

 

Wikipedia

Trainer en technisch directeur

Hulshoff bleef in de voetbalwereld werkzaam. Hij trainde verschillende Belgische clubs en was in 1988 nog kort trainer bij Ajax. Samen met Spitz Kohn en Bob Haarms nam Hulshoff de honneurs in de Meer waar toen Johan Cruijff na een conflict bij Ajax vertrok. 

Hulshoff was onder meer ook actief als technisch directeur bij Willem II en Ajax America in de Verenigde Staten. Daarnaast was hij een tijdje begeleider en adviseur van de jonge Matthijs de Ligt.

Minuut stilte

Voorafgaand aan de wedstrijd van Jong Ajax vanavond is er een minuut stilte. Alle Ajax-ploegen spelen deze week met rouwbanden. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.