Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

'Kroongetuige linkt Taghi aan nog vier liquidaties'

18 februari 2020, 18.21 uur · Aangepast 18 februari 2020, 20.20 uur · Door Redactie

Ridouan Taghi wordt aan nog eens vier onderwereldmoorden gekoppeld. Kroongetuige Tony de G. heeft gezegd dat Taghi voor deze moorden opdracht heeft gegeven. Het totaal aantal liquidaties dat Taghi zou hebben laten uitvoeren komt nu op negen. 

Taghi is naast verdachte in het monsterproces Marengo ook verdachte in het Caloh Wagoh-proces. Hierin heeft kroongetuige Tony de G. nu nieuwe informatie naar buiten gebracht. Blijkt uit documenten die AD heeft ingezien. 

Reactie advocaat

 Inez Weski, de advocaat van Taghi, laat in het AD weten dat het slechts om speculaties gaat. 'Cliënt wordt niet in dat proces vervolgd. De betreffende kroongetuige heeft niets omtrent cliënt uit eigen wetenschap en heeft ook nimmer contact met cliënt gehad. Met andere woorden gaat het hier kennelijk slechts om speculaties van deze persoon.' Het Openbaar Ministerie wil niet op de nieuwe informatie ingaan en zegt het proces af te willen wachten.

Blunder

Volgens de krant is er verder veel belastend bewijs opgedoken door een blunder van Caloh Wagoh-president Keylow. In door Keylow opgeslagen gesprekken praten hij en Taghi openlijk over moordopdrachten. Het OM heeft toegang gekregen tot externe harde schrijven van Keylow en hierdoor miljoenen chatberichten kunnen inzien.

Vervolg proces 

Vrijdag 6 maart verschijnt Taghi voor het eerst voor de rechter in de extra beveiligde rechtbank in Osdorp. Het Caloh Wagoh-proces wordt woensdag hervat in de rechtbank op Schiphol.