Start van hoofdcontent

112

nl

Politie richt zich op 'specifieke personen' in onderzoek naar vermiste UvA-studente

18 februari 2020, 22.14 uur · Aangepast 18 februari 2020, 22.30 uur · Door Redactie

De politie heeft in Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan de vermiste UvA-student Sumanta Bansi. Zij verdween precies twee jaar geleden op 22-jarige leeftijd. In het onderzoek richt de politie zich momenteel op een aantal specifieke personen.

Politie

Al meerdere keren is er naar Sumanta's lichaam gezocht in het Noord-Hollandse Robbenoordbos. De politie denkt dat deze specifieke personen, op de dag dat Sumanta verdween en de ochtend daarna, in de omgeving van het bos zijn geweest. Doordat de personen daar zijn geweest, vermoedt de politie dat Sumanta ergens in het natuurgebied begraven ligt. 

Schep 

Op dit moment is de helft van het bos afgezocht. Bij één van de zoekacties heeft de politie een verroeste schep ontdekt, die in een winkelwagentje lag. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) blijkt dat de schep zo’n anderhalf tot twee jaar in het water heeft gelegen. De politie denkt dat een magneetvisser hem mogelijk uit het water heeft gehaald.

Verdwenen

Sumanta Bansi verdween plotseling op 18 februari 2018. Er waren al spanningen rond haar en haar omgeving toen ze twee keer ongepland zwanger raakte. De tweede keer besloot ze het kindje te houden en was ze er erg blij, vertelt de politie. Daarom is suïcide volgens hen ook uitgesloten.

Heeft u tips neem dan contact op met de politie.