Start van hoofdcontent

112

nl

Pand handhavers in Oost is deze maand al drie keer beschoten

20 februari 2020, 06.34 uur · Aangepast 20 februari 2020, 11.38 uur · Door Redactie

Een gemeentelijk pand van handhaving aan de Veemarkt in Oost is gisteravond laat beschoten. In de ruiten van het gebouw zitten twee kogelgaten. Volgens de politie is er geschoten met een luchtdrukwapen. Naar nu blijkt is het de derde keer in korte tijd dat het pand is beschoten.

Een getuige meldt aan AT5 dat er op het moment van de beschieting nog twee handhavers in het pand aanwezig waren. Zij waren zich aan het omkleden na hun dienst en raakten niet gewond. Een van de handhavers zag nog wel een man wegrennen, mogelijk gaat het om de schutter.

Een buurtbewoner vertelde dat het niet de eerste keer is dat het pand is beschoten. 'Afgelopen weekend, van zaterdag op zondag, zaten er ook gaten in de ramen. De ruiten waren gistermiddag net vervangen. Ook een week daarvoor is er geschoten.' 

Volgens de politie  klopt het dat het de derde keer is deze maand dat het pand op de Veemarkt is beschoten. 'Inderdaad afgelopen weekend en ook in de nacht van 3 op 4 februari is daar geschoten met een luchtdrukwapen', aldus een woordvoerder.

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan bij het pand. Er is nog niemand aangehouden voor het schietincident.

Inter Visual Studio