Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Het is officieel: Siem de Jong verruilt Ajax voor carrière in Amerika

20 februari 2020, 16.54 uur · Aangepast 20 februari 2020, 17.07 uur · Door Redactie

Siem de Jong (31) vertrekt halverwege het seizoen naar Amerika. FC Cincinnati heeft de middenvelder transfervrij overgenomen. De Amerikaanse club heeft dat vandaag officieel bevestigd.

'We denken dat Siem een belangrijke rol bij ons zal spelen', verwacht directeur Gerard Nijkamp. 'Hij heeft niet alleen een indrukwekkende intelligentie en vele vaardigheden, maar hij nam bovendien al deel aan meerdere prestigieuze competities. Gedurende zijn carrière liet hij zich blijken als een leider, zowel op als naast het veld.'

Ajax

De Jong begon zijn professionele voetbalcarrière in 2007 bij Ajax. Na enkele uitstapjes - waaronder naar Newcastle United - keerde hij in 2017 terug bij de Amsterdamse club. Daarbij werd hij één seizoen verhuurd aan Sydney FC. 

'Iets speciaals neerzetten'

Na zijn terugkomst in Amsterdam kreeg De Jong steeds minder speelminuten. De middenvelder wil dan ook een nieuw avontuur aangaan, nu zijn contract in de zomer afloopt.

'Nadat FC Cincinnatti een plan presenteerde waaruit bleek hoe de club de komende jaren moet groeien, leek het me een goede ervaring om daar onderdeel van te zijn', vertelt hij.  'Hopelijk kan ik de club en spelers helpen om iets speciaals neer te zetten.'