Stad

NL
V

AT5 en De Balie starten onderzoek naar kansenongelijkheid in het Amsterdamse basisonderwijs

25 februari 2020, 12.27 uur · Aangepast 25 februari 2020, 14.13 uur · Door Redactie

De kansenongelijkheid op Amsterdamse basisscholen is nu twee keer zo groot als tien jaar geleden. Dat treft vooral kinderen die te maken hebben met bijvoorbeeld armoede of een taalachterstand. AT5 en De Balie Live Journalism onderzoeken de komende maanden de kansenongelijkheid in het Amsterdamse basisonderwijs. Wat betekent dit voor kinderen? Wat doen scholen er al aan en wat zou er nog meer moeten gebeuren? 

Het doel is het eerlijke verhaal vertellen over het Amsterdamse onderwijs en dat hoog op de maatschappelijke agenda krijgen. Samen met betrokken Amsterdammers en onderwijsprofessionals.

Quote

'Op zo'n moment denk je: had ik maar geld voor bijles, dan loopt hij geen leerachterstand op'

stella de swart, ouder

Als leerkracht, schooldirecteur, bestuurder, onderwijsassistent of bijvoorbeeld intern begeleider kun je meehelpen kansenongelijkheid te definiëren en in kaart te brengen. Hiervoor hebben wij deze Scholenenquête ontwikkeld. We vragen je om deze in te vullen en door te sturen naar collega's op Amsterdamse basisscholen. 

Tien minuten

Het invullen van de enquête kost je zo'n tien minuten. Dat kan anoniem, maar sta je open voor een interview, laat dan jouw contactgegevens achter in het formulier.

Heb je nog vragen, mail dan naar [email protected]

AT5