Start van hoofdcontent

Stad

nl

Partner Halsema accepteert alsnog straf, rechtszaak van de baan

25 februari 2020, 16.44 uur · Aangepast 25 februari 2020, 19.22 uur · Door Redactie

De partner van burgemeester Halsema, Robert Oey, accepteert alsnog de taakstraf van 40 uur die het Openbaar Ministerie voorstelde. Daardoor hoeft hij zich morgen niet meer te verantwoorden voor de politierechter. 

Oey werd op 13 december 2019 door justitie schuldig bevonden aan verboden wapenbezit. Hij accepteerde het voorstel aanvankelijk niet en zou zich morgen daarom moeten verantwoorden bij de politierechter. Maar hij ziet daar toch vanaf.

Het is niet bekend waarom Oey toch van de rechtszaak afziet. 

Aan het licht

Het wapenbezit kwam in juli aan het licht nadat de 15-jarige zoon werd aangehouden omdat hij met vrienden een verlaten woonboot had betreden. Hij had een wapen op zak en gooide dat weg toen de politie aankwam. Het ging om een onklaar gemaakt revolver.

Later bleek dat wapen van Halsema's partner en documentairemaker Robert Oey te zijn. Hij verklaarde de revolver voor filmproducties te gebruiken. 

Jute zak

In NRC Handelsblad deed Oey in september uit de doeken dat hij een onklaar gemaakte revolver in een jute zak in een kast in de ambtswoning had liggen. Halsema zei later dat zij en haar partner het interview niet als erg geslaagd beschouwen.