Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Rijkaard en Gullit openen Cruyff Court op 'hun eigen' Balboaplein

26 februari 2020, 10.30 uur · Door Redactie

Frank Rijkaard en Ruud Gullit komen volgende week woensdag naar 'hun eigen' Balboaplein in de Baarsjes om het nieuwe Cruyff Court aldaar te openen. Het Balboaplein is een plek waar kinderen uit de buurt al tientallen jaren voetballen. Daar zaten ook kinderen tussen die later prof werden, zo deden Rijkaard en Gullit er hun eerste trucjes, maar ook spelers als Tarik Oulida en Dries Boussatta.

Het voetbalveldje zal ook worden vernoemd naar Rijkaard en Gullit. Stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki en wethouder Simone Kukenheim zijn ook aanwezig, net als ook kickbokser Mohamed Mezouari en zaalvoetballer Ike Neil, die vroeger ook  voetbalden op het pleintje.

Stadsdeelvoorzitter Ulichki is ook in de buurt opgegroeid: 'Als klein meisje kwamen we op het Balboaplein samen met die bekende voetballers die toen nog gewoon mijn buurjongens waren. De vele voetbalverhalen die op het Balboaplein ontstonden leven nog steeds en spreken tot de verbeelding.'

Bij de opening,  die om 12.00 uur begint, zullen kinderen uit de buurt een potje voetballen onder leiding van coaches Frank Rijkaard en Ruud Gullit.