Misdaad

Rust terug op Vossius Gymnasium na vechtpartij

27 februari 2020, 11.45 uur · Aangepast 27 februari 2020, 13.17 uur · Door Redactie

Whatsapp

Het was flink schrikken gisteren tijdens de grote pauze op het Vossius. Een groep leerlingen van het nabijgelegen Mediacollege stormde het schoolplein op, waarna een vechtpartij uitbrak. Een van de jongeren had zelfs een stroomstootwapen bij zich. 

'Een groep leerlingen van een naburige school kwam verhaal halen naar aanleiding van een eerder conflict. Daarbij had een van de betrokkenen een verboden stroomstootwapen bij zich. Gelukkig is dat wapen niet gebruikt.' Dit schrijft rector Jan van Muilekom in een mail aan de ouders van de leerlingen van het Vossius Gymnasium. 

Nadat de groep leerlingen opdook, raakten meerdere jongeren met elkaar in gevecht. Op ontvangen videobeelden is te zien dat het er heftig aan toe ging. 'Flink schrikken', noemt Muilekom het. De politie was volgens hem snel ter plaatse.

De groep vechtersbazen van het Mediacollega waren er op dat moment alweer vandoor. Niemand raakte gewond. Aanleiding van de vechtpartij zou een incident zijn een dag ervoor. 

 

AT5

Geschorst

Van Muilekom schrijft de ouders ook dat getuigenissen van de Vossius-leerlingen hebben geleid tot aanhoudingen op de andere school. Volgens een woordvoerder van het Mediacollege gaat dit om twee leerlingen. Zij zijn voorlopig - in ieder geval gedurende het onderzoek - geschorst.

In totaal waren twaalf leerlingen van het Medacollege betrokken bij de vechtpartij. Zij moeten komende drie weken tijdens de pauzes binnen blijven. 'Dit gedrag tolereren wij natuurlijk niet', stelt de woordvoerder.

Beide schoolleidingen hebben nu goed contact met elkaar en hopen dat de situatie tot rust is gekomen. Toch - zo schrijft van Muilekom de ouders - zullen docenten tijdens de pauzes de komende dagen nog extra alert zijn. 

 

Whatsapp