Start van hoofdcontent

112

NL
V

Politie ontdekt tas vol met gestolen sieraden en zoekt eigenaar

28 februari 2020, 14.30 uur · Aangepast 28 februari 2020, 15.31 uur · Door Redactie

De politie heeft tijdens een onderzoek tientallen sieraden gevonden die zeer waarschijnlijk zijn gestolen. Die zijn gevonden in de garagebox van een man die wordt verdacht van diefstal uit een auto. De sieraden staan niet in de politiesystemen als vermist opgegeven en daarom zoekt de politie nu via Bureau020 uit waar die sieraden thuishoren.

AT5

Op woensdag 22 januari is een man aangehouden die wordt verdacht van diefstal uit een auto en het doorrijden na een ongeluk, waarbij een meisje zwaargewond is geraakt. Bij onderzoek in de box van de verdachte staat een bromfiets en in die bromfiets ligt een klein zwart tasje met daarin tientallen sieraden.

Politie Amsterdam
Quote

'Sommige sieraden hebben bijzondere vormen, zoals oorbellen in de vorm van een tijger of een varkentje'

marijke stor, politie amsterdam

De politie heeft sterk het vermoeden dat deze zijn gestolen en wil om die reden graag in contact komen met de rechtmatige eigenaar.

'Het zijn allerlei verschillende sieraden, onder andere verschillende horloges. Ook oorbellen waarvan sommige bijzondere vormen hebben, zoals een tijger of een varkentje', vertelt politiewoordvoerder Marijke Stor.

De politie hoopt op deze manier in contact te komen met mensen die de sieraden herkennen of weten wie de rechtmatige eigenaar zou kunnen zijn. Alle sieraden zijn gefotografeerd en te zien op www.politie.nl 

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.