Stad

NL
V

Geen extra maatregelen in Amsterdam en Diemen wegens coronavirus

28 februari 2020, 20.00 uur · Aangepast 28 februari 2020, 20.43 uur · Door Redactie

In Amsterdam en Diemen worden vooralsnog geen extra maatregelen genomen vanwege de constatering van het coronavirus (COVID-19) bij een Amsterdamse vrouw. Er zijn tot op heden geen andere besmettingen bekend. Dat zei burgemeester Femke Halsema vanavond in een persconferentie.

De Amsterdamse vrouw raakte afgelopen weekend op reis in Italië besmet met het coronavirus en zit in thuisisolatie in Diemen. Haar partner en twee van haar drie kinderen hebben ook milde klachten. De gezinsleden zijn vanochtend getest op het coronavirus. De uitslag van die test wordt vrijdagavond laat of zaterdagochtend verwacht. Voorlopig blijven ze in isolatie.

Basisschool IJburg

De klachten van de vrouw begonnen dinsdag. De GGD is een onderzoek gestart naar mensen met wie de vrouw in contact is geweest. De vrouw is de laatste dagen onder meer geweest op haar werk bij het Amsterdam UMC locatie AMC, bij basisschool Laterna Magica op IJburg en bij kinderdagverblijf CompaNanny Atlas Arena in Zuidoost.

Het kinderdagverblijf heeft op eigen initiatief besloten om de komende twee weken dicht te blijven, om eventuele besmetting van andere kinderen en werknemers te voorkomen. Ouders van kinderen op de basisschool op IJburg wordt gevraagd om extra alert te zijn op ziekteverschijnselen.

Sportevenementen gaan door

Er zijn volgens de burgemeesters in Amsterdam en Diemen geen indicaties dat de risico's op besmetting groot zijn. Extra maatregelen zijn dan ook niet nodig. Evenementen en sportmanifestaties in Amsterdam en omgeving kunnen de komende dagen gewoon doorgaan.

Bekijk hieronder de hele persconferentie.

AT5