Start van hoofdcontent

Stad

nl

RIVM: partner en jongste kind van Amsterdamse coronapatient ook besmet

29 februari 2020, 12.54 uur · Aangepast 29 februari 2020, 17.01 uur · Door Redactie

De partner en het jongste kind van de Amsterdamse patiënt die momenteel in Diemen verblijft, zijn ook positief getest op het nieuwe coronavirus. Dat meldt het RIVM. Bij de moeder werd gisteren het coronavirus vastgesteld, waarna de GGD een zogeheten contactonderzoek instelde en ook de partner en de drie kinderen van de vrouw onderzocht. 

Omdat sommigen van hen klachten hadden die kunnen duiden op COVID-19 werden zij in isolatie geplaatst en getest op aanwezigheid van het virus. Zij mochten het huis dus niet verlaten. De partner en het jongste kind van de patiënt die in Diemen in thuisisolatie zit, testten positief voor het virus. Ook zij verblijven nu in thuisisolatie. De resultaten van andere geteste contacten van deze patiënt waren allemaal negatief. Bij hen is het virus dus niet aangetoond. 

Ook van de nieuwe patiënten worden alle contacten nu in kaart gebracht. De vrouw woont normaal gesproken in Amsterdam, maar omdat haar woning verbouwd wordt, verblijft het gezin momenteel in Diemen.

Lombardije

De klachten van de vrouw begonnen dinsdag. Vermoed wordt dat ze het virus opgelopen heeft in Lombardije. De GGD startte direct een onderzoek naar mensen met wie de vrouw in contact is geweest. De vrouw is de laatste dagen onder meer geweest op haar werk bij het Amsterdam UMC locatie AMC, bij basisschool Laterna Magica op IJburg en bij kinderdagverblijf CompaNanny Atlas Arena in Zuidoost. Die laatste sloot gisteren voor twee weken de deuren uit angst voor verdere verspreiding van het virus.

Brief

De ouders van basisschool Laterna Magica en het kinderdagverblijf hebben gisteren een brief gekregen van de GGD met het verzoek hun kinderen goed in de gaten te houden.

Lees alles over de coronabesmetting in Amsterdam op onze dossierpagina.